Почти задължително всички дългогодишни бракове преминават през периоди на разцвет,

...
 
 
Почти задължително всички дългогодишни бракове преминават през периоди на разцвет,
Коментари Харесай

Как да преодолеем кризата в брака: съвети от психолог

 

 

Почти наложително всички дългогодишни бракове минават през интервали на подем, само че и на рецесии. Това е неизбежно и е значимо да се научим да разпознаваме признаците им, с цел да можем в точния момент да реагираме.

Какво е рецесия на връзките? Отличителните признаци, че преживявате рецесия в връзките ви, са недоволството от личния ви живот. Човек последователно стартира да осъзнава, че фамилията му лишава скъпо време, сила и независимост, които могат да бъдат вложени в креативен канал или ориентирани към реализирането на печеливш план. Различните ежедневни компликации единствено изострят обстановката – сходно отношение към личния живот е особено за доста сътрудници.

Признаци на рецесия в връзките

Кризата в фамилните връзки е доста елементарно да се обърка с нормалните различия, които могат да зародят сред сътрудниците понякога. Ето за какво е значимо да се обърне внимание на знаците, които са изброени в листата.

Безразличие. Съпрузите стартират да усещат, че към този момент не им пука за живота на колегата. Първо такова отношение се появява от страна на единия сътрудник, а по-късно става особено и за другия. Поради това доста двойки се разпадат и всеки сътрудник декларира: „ Не усещам, че той (тя) към момента ме обича “.

Нежелание за отстъпки. Помислете за първите си години дружно. Опитвахте се да вземете поради освен личните си ползи, само че и мнението на колегата си. Във всички разногласия решението постоянно е било компромис, само че 10 години взаимен живот рано или късно ще доведат до обстоятелството, че хората просто ще спрат да си вършат отстъпки един на различен. Вашите лични отзиви и стремежи ще излязат на напред във времето.

Липса на фамилиарност. Един от най-ясните признаци, че във връзката ви има (или към този момент е започнала) рецесия. Няма нищо изненадващо. Докато съпрузите не могат да поддържат връзка обикновено между тях, сексът няма по какъв начин да бъде на дневен ред. Поради това доста сътрудници даже стартират да изневеряват, заявявайки, че сътрудникът им отхвърля да ги задоволи в леглото.

Чести кавги и кавги. Да, просто е невероятно да си представим връзка без различия. Когато обаче се стигне до интервал на рецесия, тогава всичко става напълно друго. Съпрузите към този момент не „ филтрират “ причините си и постоянно стигат до персонални нападки, с цел да наранят колегата си.

И това са единствено най-честите признаци. Ако забележите в точния момент, че връзката ви е почнала да се търкаля надолу, можете да коригирате актуалната обстановка, преди да стане сериозна.

 

Причини за развиването на рецесията

Защо при някои двойки рецесията от 10 години фамилен живот не идва? Наистина ли тъй като хората се схващат толкоз добре между тях и се борят с всички рецесии, още преди да са зародили?

Психолозите разпознават 4 аспекта на брачната съгласуемост, които постоянно стават аргументи за утежняване на връзките.

1.Духовна съгласуемост. Ако сътрудниците имат прекомерно разнообразни полезности, ползи, възгледи за живота и потребностите, то рано или късно това ще докара до взаимна рецензия и развиване на рецесията.

2.Съвместимост на фамилията и семейството. Това може да включва предпочитание или отвращение за осъществяване на избрани отговорности. Например, някои мъже имат вяра, че почистването, миенето и готвенето е извънредно прерогатив на дамата.

3.Лична съгласуемост. По предписание се показва в характерностите на темперамента на съпрузите и се демонстрира даже на стадия на запознаване. Едва ли една двойка ще се схваща добре, в случай че единият става рано заран, а другият спи до обяд.

4.Физиологична съгласуемост. Партньорите може да не са подобаващи един за различен заради обстоятелството, че не са в положение да получат взаимно задоволство по време на фамилиарност заради особеностите на структурата на гениталиите.

 

И по този начин – по какъв начин да преодолеем рецесията в брака по съвет на психолози.

Първо, би трябвало да се научите да показвате почитание към половинката си. Започнете да казвате на обичания си човек какъв брой е значим за вас. Не забравяйте да наблегнете за какво, тъй че фразата да не звучи прекомерно ласкателно. За да извършите това, можете да се концентрирайте върху избрана линия на характера на колегата си: „ Ти си толкоз работлив. Не знам какво бих направила без теб. Направи си отмора, хапни сандвичи с чай. “

Поддържайте самочувствието му.  Става дума за възприятията на колегата ви. Повечето двойки стартират да се разпадат единствено тъй като един от сътрудниците непрекъснато подлага на критика или даже унижава своята сродна душа. Особено мъчително е да чуете това в компанията на близки другари или родственици. Ако вместо рецензия той чуе думите: „ Ти си най-хубавият. Никой в ​​света не би могъл да реши този проблем, и то толкоз бързо “, тогава вие също в никакъв случай няма да бъдете подложени на критика. Не си коства да споменавате остарели неточности Особено в случай че индивидът към този момент се е разкаял за тях и се е извинил повече от един път. В противоположен случай това ще докара до там, че сътрудникът ви непрекъснато ще се усеща нервиран. Никой не обича непрекъснатите упреци, изключително когато става дума за неща, които към този момент не могат да бъдат поправени.

Повечето кризи  пораждат единствено тъй като сътрудниците постоянно влизат в спорове и кавги. Ако обаче най-малко един от тях стартира да управлява гнева и раздразнението в себе си, тогава обстановката няма да ескалира до краен лимит и недоволството ще изчезне. Просто вместо да си разменяте обвинявания, пробвайте се да се разсеете от обстановката, която и двамата не харесвате. Например, можете да отидете на кино или да се разноските в парка. Разберете, че нито една свада и свада не са довели до положително. Затова оценявайте времето си и топлите усеща в една връзка. Покажете взаимна угриженост

Не позволявайте на гнева и отрицателните ви страсти да подпалят пожар в връзките ви. Нека огънят на любовта и пламъкът на пристрастеността ви стоплят по-добре. Не забравяйте, че и двамата сътрудници постоянно са отговорни за развиването на рецесия. Ако един от тях се научи да управлява страстите си и направи отстъпки, тогава всички спорове ще отшумят в ранните стадии на развиване.

 

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР